Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Škoro brutalno izvrijeđao Bošnjake jer se protive misi za Bleiburg: “Napadi pokazuju njihov totalitaristički mentalitet i komunističko naslijeđe”

Nemojte propustiti

Škoro smatra da napad na Katoličku crkvu ima, prije svega, političku poruku, jer su se prvi put u BiH ujedinile “bošnjačka i srpska vladajuća klika” na pitanju koje im je, očito, zajedničko, a to je mržnja prema Katoličkoj crkvi i Hrvatima kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu na cijeloj teritoriji BiH.

Hrvatski pjevač, bivši predsjednički kandidat i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u srijedu da oštro osuđuju napade bošnjačkih medija i dijela političke javnosti na Katoličku crkvu i Hrvate u BiH u povodu obilježavanja žrtava Bleiburga i Križnog puta te mise koja će biti služena u Sarajevu.

“Domovinski pokret najoštrije osuđuje nezapamćene napade bošnjačkih medija i dijela političke javnosti na Katoličku crkvu i Hrvate u BiH povodom nadolazećeg obilježavanja žrtava Bleiburga i Križnog puta i mise koja će biti služena u Sarajevu”, napisao je Škoro na svom Facebook profilu.

Izrazio je pri tome podršku Hrvatima BiH i vodstvu Katoličke crkve, na čelu s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem.

Domovinski pokret jednako tako osuđuje šutnju i ignoriranje hrvatske državne vlasti, koja nije našla za shodno da reagira na do sada nezabilježenu hajku na vjerske i nacionalne osjećaje Hrvata BiH, a posebno sarajevskih Hrvata.

Poručio je kako je, s obzirom na to da se radi o vjerskoj komemoraciji, potpuno neprihvatljivo da se civilne vlasti i njima upravljani mediji bave pitanjem za koga kardinal služi misu.

“Sloboda vjeroispovijesti i odvojenost religije i države jedan su od temelja demokratskog poretka te nijedna, pa time ni bosanskohercegovačka politička vlast, ne smije dovoditi u pitanje te slobode”, upozorio je.

Škoro smatra da napad na Katoličku crkvu ima, prije svega, političku poruku, jer su se prvi put u BiH ujedinile “bošnjačka i srpska vladajuća klika” na pitanju koje im je, očito, zajedničko, a to je mržnja prema Katoličkoj crkvi i Hrvatima kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu na cijeloj teritoriji BiH.

“Po pitanju svete mise za, kako oni kažu, ‘ustaške koljače’, ujedinila se sva bošnjačka i srpska pozicija i opozicija, Izetbegović i Dodik, Srpska pravoslavna crkva i Željko Komšić. Pametnome dosta”, napisao je Škoro.

Sistematičnim medijskim blaćenjem iskrivljuju se povijesne činjenice, sve nevine žrtve se potezom pera pretvaraju u zločince, a zaboravljeno je pri tome da je na Bleiburgu i Križnom putu bio i veliki broj muslimanskih, pa i srpskih žrtava.

“Organizirani napadi bošnjačkog političkog vodstva na vjersku komemoraciju žrtava komunističkog terora pokazuju njihov totalitaristički mentalitet i komunističko naslijeđe. Ovakvim stavom bošnjačka politička vrhuška pljunula je i na sve nevine muslimanske žrtve, koje su svih ovih godina komemorirane na Bleiburgu i po masovnim grobnicama širom Hrvatske”, navodi Škoro.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo