Subota, 15 svibnja, 2021

Skoro osam godina od nesreće: Zašto nema informacija o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera

Nemojte propustiti

Vjerovatno nikad nećemo doznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti, pišu njemački mediji

Gotovo osam godina je prošlo otkako je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) nastradao na skijanju i zadobio teške povrede mozga, a o njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.

Posljednja detaljna obavijest o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 dolazi iz septembra 2014. godine kada je Šumaher prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru.

Njemački “Focus” navodi da vjerovatno nikad nećemo doznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti. Dva su razloga zašto se skriva istina o njemu. Prvi je taj što zbog složenosti povrede mozga kao u Šumaherovim slučaju ni najbolji ljekari ne mogu dati prognozu. Promjene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različiti od drugog. Zbog toga predviđanja nisu pouzdana, prenosi “Večernji list”.

S druge strane, Sabine Kem (Kehm), kao predstavnica porodice Šumaher, želi informirati javnost samo kad postoji nova i konkretna nada u poboljšanje. Kad bi Kem danas objavila saopćenje o Šimaherovom stanju stanju, vjerovatno bi istu stvar morala učiniti i sutra, pa i narednih dana. Princip postaje jasan, navodi “Focus”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Američki vojnici doputovali u Sarajevo: Počinje vježba “Brzi odgovor 21”

Na sarajevski aerodrom stigao je avion sa američkim vojnicima koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 21". Vojnike je dočekao...

Možda vas zanima i ovo