Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Skoro svaki dan nova klizišta u distriktu

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Skoro svaki dan na području distrikta pojavljuju se nova klizišta, a samo tokom vikenda u naselju Klanac pojavila su se dva, rekla je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Uroš Vojnović.

Vojnović je rekao da jedno od tih novih klizišta zahtijeva hitnu sanaciju, jer prijeti da ugrozi obližnje stambene objekte.

“Izabran je izvođač radova za sanaciju zgrade u naselju Prnjavor, koja je oštećena klizištem, a do srijede bi trebalo da budu izabrani i izvođači radova na sanaciji klizišta u selima Bijela, Gornja Skakava, Rašljani, Maoča, Islamovac, Štrepci i Gornji Zovik, na jugu distrikta”, rekao je Vojnović.

Ocjenjujući stanje javne bezbjednosti na prostoru distrikta koja su ugrožena poplavom zadovoljavajućim, Vojnović je podsjetio da su proteklog vikenda u Vučilovcu uspješno neutralisane tri mine.

“Demineri su i dalje u tom selu prisutni na terenu i vrše nadzor ugroženih područja, gdje postoji sumnja da su mine pomjerene tokom poplava. Građane redovno upozoravaju na eventualne opasnosti i usmjeravaju njihovo ponašanje, kako bi ipak bili bezbjedni”, istakao je Vojnović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo