Subota, 15 svibnja, 2021

Skuplja cestarina, naknada za odvojeni život članova Vlade FBiH 599 KM, sredstva za 7 novih vozila revizorskih timova…

Nemojte propustiti

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici, između ostalog donijela izmjene Uredbe o naknadama članovima Vlade FBiH i njihovim savjetnicima koje nemaju karakter plate, i izmjenila Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste A1.

naplatne-kuceKako je precizirano novim rješenjem, članovi Vlade i njihovi savjetnici čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od sjedišta institucije u kojoj su zaposleni imaju pravo na naknadu za odvojeni život od obitelji u visini od jedne konvertibilne marke mjesečno.

Članovima Vlade čije je prebivalište udaljeno više od 70 kilometara, a nemaju osiguran službeni smještaj, pripada pravo na naknadu za zakup stana za službene potrebe i naknadu troškova smještaja od 599 KM. Ukoliko imaju osiguran službeni smještaj, mjesečna naknada troškova iznosi 299 KM. Savjetnici članova Vlade FBiH, čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 km od sjedišta institucije u kojoj su zaposleni, a nemaju osiguran službeni smještaj, mjesečna naknada za zakup stana za službene potrebe i naknadu troškova smještaja iznosi 299 KM, odnosno 149 KM za naknadu troškova ukoliko im je službeni smještaj osiguran.

Federalna vlada danas je izmijenila Uredbu o naplati naknade za korištenje autoceste A1, utvrdivši nove cijene.

Tako, naprimjer, cestarina na pravcu Jošanica – Lučani, u dužini od 45 kilometara, iznosi od 5,4 konvertibilne marke za prvu, do 21,6 KM za četvrtu kategoriju vozila.

Vlada Federacije BiH je usvojila je više informacija Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata o implementaciji Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite. One se odnose na periode 1. april – 30. juni, 1. juli – 30. septembar i 1. oktobar – 31. decembar 2012. godine, a bit će dostavljene predsjedniku i potpredsjednicima Federacije Bosne i Hercegovine, te Uredu MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu. Također su usvojeni pokazatelji rezultata revizije za 2012. godinu

Data je i saglasnost Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata na predloženi Dinamički plan realizacije Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite za period januar – juni 2013. godine.

Federalna vlada je dala saglasnost federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata za donošenje privremenih rješenja o obustavljanju isplata za korisnike za koje službe za boračko-invalidsku zaštitu odbijaju da dostave predmete resornom ministarstvu radi nastavljanja i završetka procesa revizije tih predmeta i da se prema odgovornim licima u tim službama preduzmu ostale zakonom predviđene mjere.

Data je i saglasnost ovom ministarstvu da u cilju realizacije Dinamičkog plana revizije za 2013. godinu u pripremi rebalansa Budžeta zatraži dodatna sredstva, te su odobrena sredstva za nabavku sedam vozila niže klase za prijevoz revizorskih timova za kontrolu.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo