Srijeda, 8 prosinca, 2021

Skupo će platiti korona – dernek? Sarajevskog hirurga koji je sinoć organizovao okupljanje čeka suspenzija?

Nemojte propustiti

Korona – dernek koji je sinoć organizovan u sarajevskom Gol klubu izazvao je mnoštvo negativnih reakcija.

Dr. Jusuf Šabanović, prema navodima prisutnih bio je organizator ovog druženja, kojim je prekršio sve mjere nadležnih organa.

Osim Šabanovića, sijelu su prisustvovali ministar Staša Košarac, potom član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić, te pjevači Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić, Šerif Konjević.

Kako piše Oslobođenje pozivajući se na izvore bliske KCUS-u, sarajevskom hirurgu sada prijeti suspenzija zbog korona-derneka koji je u Sarajevu organizovao povodom svog rođendana.

Ono što se večeras desilo za svaku je osudu, jer je ovim činom pored toga što nije niti na jedan način poštovao propisane mjere, ugrozio sebe i ljude oko sebe. Tu svakako moramo računati i sve one sa kojim se hirurg Šabanović susreće. Od bolesnika na klinici, preko medicinskih sestara i ostalih kolega sa kliničkog centra.

Da nije bilo brze reakcije pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, vjerovatno bi gosti partijali do ranih jutarnjih sati. Poražavajuća je činjenica da su an ovom okupljanju pored pjevača bili prisutni i predstavnici vlasti, odnosno oni koji nas savjetuju i donose nam mjere kojih se moramo pridržavati, piše Oslobođenje.

Ministar Staša Košarac, potom član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić, te pjevači Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, Slađana Mandić, Šerif Konjević, dobili su prekršajne prijave prema mjerama koje su propisane.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo