Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Skupština KS stavila van snage moratorij na zapošljavanje

Nemojte propustiti

Skupština KS danas se održava uz prisustvo 20 zastupnika zbog situacije sa koronavirusom i poštivajući propisane mjere Federalnog štaba civilne zaštite. Brojne tačke koje su na dnevnom redu usvajaju se bez glasova protiv.

Skupština Kantona Sarajevo stavila je van snage zabranu zapošljavanja u javnom sektoru zbog novonastale situacije vezane za pojavu koronavirusa sa 19 glasova za. U zaključku koji je usvojen odluka stupa odmah na snagu, a uključuje zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme u institucijama, agencijama, zavodima, privrednim društvima u kojima je osnivač Kanton Sarajevo.

Zastupnik Elmedin Konaković predložio je da se zaključak o moratoriju stavi snage zbog potrebe za angažmanom ljudi u javnom sektoru zbog novonastale situacije. Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik kazao je da je ranije dogovoreno na sjednici Kolegija Skupštine KS da Vlada KS napravi zaključak u vezi s tim.

Tim povodom zastupnicima se obratio premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić koji je rekao da Vlada KS predlaže stavljenje moratorija van snage zbog alarmantne situacije i potrebe popunjavanja službenika prije svega u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Predložio je i da se odredi kako nikakvo zapošljavanje ne može se vršiti bez prethodne saglasnosti Vlade KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo