Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Skupu odjeću, aute i izlaske plaćala je lažnim novcem

Nemojte propustiti

Dizajnerska odjeća, skupi automobil, večeri provedene na zabavama ili u restoranima – bila je to svakodnevnica Mateje Župančić, 25-godišnjakinje iz Zaprešića koja je početkom ove godine odlučila ući u ilegalni biznis sa Sašom Burušićem (28), sinom prvog čovjeka zagrebačke policije, piše Večernji list.

Ona je, tereti se nedavno podignutom optužnicom, bila glavna karika peteročlane grupe koja se bavila izradom i distribucijom lažnih novčanica u apoenima od 500 i 1000 kuna. Nakon što je početkom godine u Sloveniji izradila najmanje 421.000 lažnih kuna, novac je počela distribuirati u Zaprešiću – gradu u kojem je živjela i odrasla, baš kao i Saša Burušić, s kojim je Mateja Župančić u biznis ušla u maju.

Tada mu je predala čak 400.000 kuna u lažnim novčanicama, a on je njoj u zamjenu trebao dati 120.000 “pravih” kuna. Mladi Burušić u to je vrijeme pak dugovao poveću svotu novca petookrivljeniku iz ovog procesa, a u dugove je djelomično upao i zbog ranijih problema sa zakonom u kojima se našao. Tako mu je ovo bio čak četvrti put da je pod istragom očevih kolega zbog krivotvorenja novca i varanja na kreditima. Burušić je ubrzo nakon što je dobio lažnih 400.000 kuna cijeli iznos predao petookrivljeniku i tako riješio svoj dug prema njemu, ali Mateji Župančić nikada nije dao obećanih 120.000 kuna. Zbog toga mu je ona ubrzo zaprijetila da joj isplati novac prema dogovoru koji su imali.

Kako novac nije imao, zamolio je onog istog muškarca da mu vrati lažne novčanice, ali kako je on dio već bio potrošio, vratio mu je samo 250.000 kuna, koje je Burušić onda vratio Mateji Župančić, i tu je njihova saradnja prestala. Cijelo se klupko počelo raspetljavati kada je Boris Živković (38) jednu od lažnih novčanica koje je prethodno kupio od Mateje Župančić dobrovoljno predao policiji.

Nakon toga policajci su poslali prikrivenog istražitelja da od nje kupi novac. On je u tri navrata kupio ukupno 252.000 kuna, nakon čega su uhapsili i nju i muškarca koji ju je vozio na razmjene s prikrivenim inspektorom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo