Petak, 24 ožujka, 2023

Sky otkrio šokantne informacije: Šmrkov klan navodno planirao da Senidah pospu kiselinom po licu, prebiju ili rane

Autor:Source.ba

Nemojte propustiti

Šmrk i njegova grupa su navodno planirali sve preko Sky aplikacije i putem nje “podstrekivali njima poznata lica da izvrše fizički napad na pjevačicu Senidah”.

Admir Arnautović Šmrk, koji je uhapšen prošle godine u akciji “Bumerang” zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovani kriminal, pranje novca, te niz drugih krivičnih djela, još uvijek se nalazi u pritvoru.

Arnautović je uhapšen nakon što ga je razotkrila Sky aplikacija, a i dalje čeka podizanje optužnice.

Akciju “Bumergan” je provodilo Ministarstvo unutrašnih poslova Kantona Sarajevo, po nalogu Državnog tužilaštva.

U sklopu izvještaja koji je MUP KS proslijedio Tužilaštvu BiH, a koji je u posjedu Raporta, navodi se jedan šokantan detalj. Naime, grupa Admira Arnautovića Šmrka planirala je, između ostalog, napad na slovensku pjevačicu Senidah, čiji je menadžer nekada upravo bio Arnautović.

Kako se navodi u izvještaju, Šmrk i njegova grupa su navodno planirali sve preko Sky aplikacije i putem nje “podstrekivali njima poznata lica da izvrše fizički napad na pjevačicu Senidah”.

Dalje se navodi kako je napad planiran tokom njenog boravka u Sarajevu ili na nekim drugim lokacijama, koje bi bile pogodne za napad. Oni su planirali da je “prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu”, prenosi Raport.

“Svjesni da će na takav način istoj nanijeti teške tjelesne povrede, ili joj zdravlje teško narušiti”, stoji u izvještaju MUP-a.

Pojašnjeno je kako bi grupa počinila krivično djelo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških tjelesnih povreda, prema Krivičnom zakonu BiH.

U sklopu policijske akcije hapšenja Šmrka službenici MUP-a KS izvršili su pretres nekoliko lokacija. Tom prilikom izuzeli su dokumente, dva motocikla, određeni broj luksuznih motornih vozila…

Admir Arnautović Šmrk inače je menadžer Jale Brata i Bube Corellija.

Možda i imaju, a možda i nemaju ikakve veze, ali su simptomatični incidenti koji su se tokom jedne godine desili slovenačkoj pjevačici.

U aprilu prošle godine bačena bomba na automobil njenog menadžera

Prvog aprila 2022. godine, u ulici Hasana Merdžanovića u općini Vogošća, došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave od strane nepoznate osobe.

Povrijeđenih osoba nije bilo, ali su oštećena dva poslovna objekta i četiri motorna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Vlasnik jednog od oštećenih automobila je menadžer pjevačice Senidah Asim Kravić, koji je zadužen za njene nastupe u Bosni i Hercegovini.

Bačen suzavac u Dizelfdofru

Samo dan nakon aktiviranja eksplozivne naprave i oštećenja vozila njenog menadžera, 2. aprila na nastupu u Dizeldorfu bačen je suzavac, zbog čega je njen nastup morao biti prekinut usljed gužvi i panike u publici.

Nepoznata osoba iznenada je bacila suzavac zbog čega je nastao haos u publici, a uz viku i paniku mnogi su pohrlili ka izlazu.

Suzavac bačen i na nastupu u Prnjavoru

Krajem 2021. godine, na nastupu u Prnjavoru, slovenskoj pjevačici je ponovno bačen suzavac tokom nastupa.

Dok je pjevačica bila na pozornici bačen je suzavac na binu, nakon čega je koncert odmah prekinut.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo