Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Slaba posjećenost na Olimpijskim igrama u Londonu

Nemojte propustiti

Iako postoje tvrdnje da su rasprodate sve ulaznice za takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu, neki stadioni su vrlo slabo posjećeni.

Olimpijska zajednica Velike Britanije odlučila je da u prodaju pusti sve ulaznice potencijalnih gledaoca koji u prvih pola sata takmičenja ne dođu na stadion.

“Bitno je da svako mjesto bude popunjeno. Svaki gledalac koji ne dođe na stadion u prvih pola sata održavanja takmičenja izgubit će svoje mjesto”, istakao je predsjednik Olimpijske zajednice Velike Britanije Lord Moynihan.

Vijeće za organizaciju olimpijskih igara u Lodnonu (LOCOG) na udaru je kritika pod navodima da je većina ulaznica usmjerena na adrese sponzora, te su iz tog razloga stadioni ostali prazni.

Međutim, predsjednik LOCOG-a Sebastian Coe istakao je da je samo osam posto ulaznica podijeljeno sponzorima dok je 75 posto ulaznica dostupno javnosti.

Za vrijeme jučerašnjih sportskih takmičenja tribine većine stadiona su bile prazne.

Ministar kulture Velike Britanije Jeremy Hunt istakao je da je žalosno i razočaravajuće da su tribine bile poluprazne.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo