Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Sladić najavio prognozu za ljeto: Evo kada nam stižu vreli dani

Preporučeno

Sladić smatra da postoji 70 ili 60 posto šansi da će ta tri mjeseca biti toplija od višegodišnjeg prosjeka, 20 ili 30 posto da će biti prosječna i 10 posto da će biti slabija od prosjeka.

Meteorolog Nove TV Nedim Sladić dao je prve prognoze o vremenu koje nas očekuje u junu, julu i augustu.

Upravo se čita:  Hadžifejzović šokirao gledaoce: 'Ja vam odoh živjeti na Zapad. Svi idu pa idem i ja...'

Na društvenim mrežama je podijelio prognozu Meteo-France za Balkanski poluotok. Kaže da su šanse za toplije ljeto od prosjeka na našem području čak 84 posto.

Sladić je ispod toga dodao i svoje prognoze.

Smatra da postoji 70 ili 60 posto šansi da će ta tri mjeseca biti toplija od višegodišnjeg prosjeka, 20 ili 30 posto da će biti prosječna i 10 posto da će biti slabija od prosjeka.

Upravo se čita:  "U jednom momentu tražio je da ispružim ruke pored tijela i tu sam osjetila kako mi je nešto u ruci": Zeničanka tvrdi da ju je maser zlostavljao, on sve negira

Podsjetimo, ranije je najavio da ćemo prve “vrele dane” u ovoj godini imati od 11. do 15. maja. Kaže da će tada temperature ići do 30 stepeni.

“Od srijede do petka stabilno, natprosječno toplo i pretežno sunčano uz jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu i do 20, a dnevne temperature zraka od 26 do 31 stupnja. Oko 15. maja promjena vremena uvjetovana prelaskom frontalnog poremećaja donosi pad temperatura zraka na vrijednosti primjerene drugoj dekadi mjeseca (od 20 do 24 stepena, ali bez većih i bitnijih padavina”, napisao je Sladić.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: ‘Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi’

Esada Šahinagić, direktorica OŠ "Ćamil Sijarić" na Dobrinji, na čiju adresu je jutros stigla prijeteća poruka, kazala je za...

Još vijesti za vas