Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Sladić o vrelim danima: Znate li koje su rekordne temperature u maju

Nemojte propustiti

– Današnji maksimum od 32 stepena samo je za 1,2 stepeni niži od rekordne majske vrijednosti (33,2 stepena) postavljene 29. maja 2008. godine.

Bh. meteorolog svojim preciznim, ali i zanimljivim statusima uveliko oduševljava sve. U posljednjem statusu sladić govori o vrelim danima u Sarajevu.

– U maju 2022. godine registrovali smo četiri vrela dana u Sarajevu, odnosno dan u kojem temperatura zraka je veća ili jednaka od 30 stepeni. Današnji maksimum od 32 stepena samo je za 1,2 stepeni niži od rekordne majske vrijednosti (33,2 stepena) postavljene 29. maja 2008. godine.

Foto: Screenshot

Zanimljivo je da smo u maju 2008. također bilježili četiri vrela dana. No, pred nama su barem još dva, što će biti dovoljno da izjednačimo najveći broj vrelih dana koji je u ovom stoljeću, pomalo simptomatično, postavila ni manje ni više nego 2003. godina – naveo je Sladić na Facebooku.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pripadnici Oružanih snaga BiH izveli situacijo-terensku vježbu u Banjoj Luci i na poligonu na Manjači

U vježbi su realizovani zadaci iz operacija podrške miru, rada na kontrolnim tačkama, patroliranja i operacija blokade i pretresa. Pripadnici...

Možda vas zanima i ovo