Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Sladić se ponovo obratio građanima BiH: Ozbiljno vas molim da shvatite upozorenje, opasne vremenske prilike od danas do ponedjeljka u 23 sata!

Nemojte propustiti

– Ozbiljno, molim vas, shvatite upozorenje, napisao je meteorolog Nove BH, Nedim Sladić

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog očekivanih vremenskih prilika, a upozorenje se izdaje za vremenski interval danas od 15.00 sati do ponedjeljka do 23.00 sata.

Kako je naglašeno u upozorenju jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama.

Meteorolog Nove BH, Nedim Sladić apelovao je na građane da ozbiljno shvate upozorenje FHMZ-a: – Ozbiljno, molim vas, shvatite upozorenje, napisao je Sladić.

-U narednim danima doći će do velikom preokreta kada su vremenske prilike u pitanju, doći će do obilnih padavina na sjeveru zemlje, a postoji i opasnost od bujičnih poplava u dane vikenda usljed obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu, upozorio je ranije.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine zbog lokalno očekivanih jačih pljuskova. Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je danas od 15.00 sati do ponedjeljka do 23.00 sata. Kako je naglašeno u upozorenju jači lokalni pljuskovi sa 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom u vremenskom intervalu od dva do tri sata mogu usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama. Meteorolog Nove BH, Nedim Sladić na svom Facebook profilu pozvao je sve građane da ozbiljno shvate izdato upozorenje. “Ozbiljno, molim vas, shvatite upozorenje”, napisao je SLadić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo