Četvrtak, 28 listopada, 2021

Slavonci o masakru u Srbiji: To je posljedica neprocesuiranja zločinaca!

Nemojte propustiti

Ubica Ljubiša Bogdanović (60) bio je 1991. godine sudionik ratnih zbivanja u Slavoniji. Za AA govore predstavnici braniteljskih i udruga stradalnika

slavonci-o-zlocinuPetar Janjić Tromblon, predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata kazao je u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) kako ga ne iznenađuje činjenica da je pripadnik srpskih snaga Ljubiša Bogdanović, koji je 1991. godine učestvovao u ranim zbivanjima na području Slavonije u Hrvatskoj, izvršio masakr u kojem je stradalo 13 osoba.

Pogotovo zbog, kako kaže, činjenice šta se sve dešavalo u Slavoniji tokom agresije na Hrvatsku.

Janjić je proveo devet mjeseci u koncentracionim logorima u Srbiji i poznati su mu mnogi užasi koje su počinili pripadnici srpskih paravojnih snaga potpomognuti bivšom Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA).

”To veliko ubojstvo počinio je pripadnik srbijanskih snaga koji je sudjelovao u terorističkom udaru i agresiji na Republiku Hrvatsku. Ta osoba je potpuno identična broju od 25 tisuća četnika koji imaju potpuno istu socijalnu anamnezu i koji predstavljaju pravni i sigurnosni problem za Srbiju. Slobodan sam reći da su pripadnici srpskih snaga koji su ratovali i u Bosni i Hercegovini, isto tako opasni, a njih ima 15 do 20 tisuća. Oni su učestvovali u napadima na Hrvatsku, a danas žive kao građani BiH. Počinili zločine u Hrvatskoj i BiH, a da ih pravosuđa nijedne države nisu pozvali na odgovornost. Apsurd je da su poznata njihova imena i nedjela”, kazao je Janjić za agenciju Anadolija.

Smatra da bi Hrvatska, Srbija i BiH morali ukloniti takve osobe s ulica u zaštiti građana koji ”slobodno šetaju i odgajaju djecu”.

”Kakva je ekonomska situaciju u sve tri države, u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, treba se bojati pojedinačnih i skupnih terorističkih udara. Razlog je što te zločinačke formacije i pojedinci nikada nisu sankcionirani. Kriza je proces koji ne možemo riješiti u kraćem vremenskom periodu. Ekonomska kriza vodi u socijalnu, a socijalna u opasne vode”, kazao je Janjić.

Igor Gavrić, čelnik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kaže da je masakr u Srbiji, očito, posljedica činjenice da mnogi zločinci nisu procesuirani od strane Haškog tribunala, kao i sudova u Srbiji i Hrvatskoj.

”Samo u gradu Vukovaru imamo više od 5.000 žrtava. Nitko do dan danas nije odgovarao, nije osuđen za sve te žrtve. Govorim samo o Vukovaru, a da ne govorimo o kompletnoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Mislim da se te osobe moraju maknuti s ulice. Te osobe se moraju procesuirati i staviti pred sud pravde iz pijeteta prema žrtvama zločina”, kazao je Gavrić za agenciju Anadolija.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo