Petak, 14 svibnja, 2021

Slijepi mladić iz Sanskog Mosta otvorio salon za masažu

Nemojte propustiti

Sanjanin Dino Lasić (22), koji je slijep od rođenja, pokrenuo je vlastiti biznis u Sanskom Mostu otvorivši salon za masažu. Lasić kaže kako tjelesni nedostatak ne mora nužno biti i prepreka da se ne bude uspješan u životu i poslu.

dino-lasic
Foto: Nezavisne novine

On dodaje kako ga ništa nije spriječilo da uspješno okonča školovanje za zanimanje fizioterapeuta, nakon što je punih 12 godina trajalo njegovo školovanje u Sarajevu, u tamošnjem Centru za slijepu i slabovidu djecu. Tamo je boravio svih ovih godina pohađajući osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Poslije okončanog školovanja odradio je jednogodišnji pripravnički staž u sanskom Domu zdravlja i potom odlučio da se bavi poslom za koji se školovao.

Podršku mladom fizioterapeutu pružio je i Mustafa Avdagić, načelnik sanske općine, koji je istakao kako će lokalna vlast pružiti podšku svim invalidnim licima u njihovim projektima samozapošljavanja.

“Ovaj mladi čovjek je dokaz kako se upornost i volja za uspjehom u životu čovjeka na kraju uvijek moraju isplatiti”, rekao je Avdagić.

Lasić kaže da su slijepe osobe u svijetu vrhunski i cijenjeni maseri. On navodi kako fizički nedostatak koji ga prati od najranije faze njegovog života nikada nije posmatrao na takav način, već upravo suprotno, kao određenu vrstu prednosti.

Izvor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo