Subota, 1 listopada, 2022

Slikaj mene! Štrajkači GRAS-a poslali poruku građanima Sarajeva!

Nemojte propustiti

“Skloni tu kameru, da ti je ne bih razbio o glavu, jebala te kamera!”, zaprijetio je fotoreporteru jedan od uposlenika Grasa

Foto: Adi Kebo/zurnal.info
Foto: Adi Kebo/zurnal.info

Gradski saobraćaj se nakon dvodnevnog štrajka koji je počeo u petak u jutarnjim satima počeo normalizovati. Naime, u petak u poslijepodnevnim satima vozila Grasa završila su u garažama jer je određen broj upooslenika odlučio bojkovati odluku Vlade Kantona Sarajevo da na mjesto generalnog direktora ovog Javnog kantonalnog preduzeća vrati Hasana Bašića, jer ga, između ostalih smatraju odgovornim za višemilionske gubitke s kojima posluje ovo preduzeće.
Slikaj mene!

Vlada Kantona Sarajevo je, nakon obustave štrajka, obećala da će određena pitanja konačno riješiti do sredine ove sedmice.

Koliko je, međutim, medijima bilo omogućeno da profesionalno odgovore zadatku, ponajbolje ilustrira iskustvo fotoreportera Žurnala, Adija Kebe.

“Skloni tu kameru, da ti je ne bih razbio o glavu, jebala te kamera!”, zaprijetio je fotografu jedan od uposlenika Grasa.

Međutim, da može i gore, dokazao je njegov kolega kada je fotoreporteru cinično kazao: Evo slikaj mene!

Potpom je “pozirao”, skinuvši prije toga hlače.

Slika je i ovaj put o pojedinim uposlenicima Grasa i njihovom odnosu prema medijima pokazala više od riječi, navodi portal zurnal.info.

Enormne plate

Inače, nakon što su štrajkom izazvali bijes građana, Indikator.ba objavio je podatke o platama zaposlenika GRAS-a

Tako direktor ima startnu mjesečnu platu 3.647 KM, šef kabineta direktora 1.534 KM, savjetnici 1.578 KM, direktori sektora 1.532 KM, vozač autobusa 1.089 KM, vozač tramvaja 1.083 KM, vozač trolejbusa 1.158 KM, dispečeri 1.083 KM, osiguranje 908 KM, higijeničari 698 KM i revizori 980 KM.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo