Utorak, 3 kolovoza, 2021

Pravila su jasna: Slikaju se sa oružjem, objave na Facebook, pa završe u stanici

Nemojte propustiti

Zbog objavljivanja fotografija sa oružjem na društvenoj mreži Facebook u policiji je završio i Vlaseničanin Mirsad Baltić, kojeg je privela policija iz Istočnog Sarajeva, čiji inspektori na kraju ipak nisu pronašli oružje sa kojim se Baltić fotografisao, piše bh. novinska agencija Patria.

Među korisnicima društvenih mreža u RS-u posljednjih sedmica pravi je hit objavljivanje fotografija sa vojnim naortužanjem. No, kako je po novom zakonu o javnom redu u RS-u izazivanje nacionalne mržnje strogo kažnjivo, najveći broj njih završio je na policiji.

Policija je ranije na razgovor privela Stevana Garića također iz Vlasenice, koji je na Facebooku objavljivao fotografije sa vojim naoružanjem. Među onima koji se vole fotografisati sa oružejem je i Mile Bojanić iz sela Tišća kod Vlasenice, Goran Mišić iz Milića ali i drugi.

Prema novom Zakon o javnom redu i miru, u kojem se javno mjesto proširuje i na internet, za kršenje su predviđene novčane kazne do 1.700 KM, pa čak i kazna zatvora, piše NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo