Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Slobodan Vasković tvrdi: Dvije banke u BiH donijele odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom, ovo je razlog!

Nemojte propustiti

Dvije banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom, tvrdi banjalučki novinar Slobodan Vasković.

Kako je obrazložio na svom blogu, razlog ove odluke je što se Dodik nalazi na “Crnoj listi” SAD-a, a jedna od posljedica te činjenice jeste i zabrana bankama da posluju sa Dodikom.

Podsjetimo, Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

“Zabrana poslovanja sa Bankama (čija imena ne navodim iz razumljivih razloga, iako su mi poznata), novi je udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

Taj udar jeste u simboličkoj ravni i neće nanijeti materijalnu štetu Dodiku, ali svjedoči da se pritisak na njega pojačava zbog nastavka necivilizovane retorike, autokratskog načina vladanja i zaštite kriminalaca svih kalibara”, piše Vasković na svom blogu i najavljuje nastavak priče.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo