Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Slobode lišen policajac koji je priveo muža tuzlanske tužiteljice: “Znate li vi ko sam ja”

Nemojte propustiti

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostali su iznenađeni kada su pripadnici FUP-a jučer priveli njihovog kolegu T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ovaj policajac priveden je netom nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK, Mujagu Begića. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić lišen slobode!

„Sindikat će se sigurno uključiti u ovaj događaj. Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz“, saznaje Patrija u MUP-u TK.

Kako nezvanično saznajemo Mujaga je prilikom kontrole upitao policajce “da li oni znaju ko je on”. Pripadnici MUP-a TK koji su i zaustavili vozilo nisu pristali na takvu priču, pa je na kraju Mujaga Begić i priveden.

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK kazao je za Patriju da će to tužilaštvo podnijeti zahtjev Federalnom tužilaštvu za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj.

“Čekamo da nam FUP preda izvještaj o počinjenju krivičnog djela i onda ćemo podnijeti Federalnom tužilaštvu zahtjev za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj”, kazao je Arnautović.

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivčna djela “zlostavljanje u službi” i “protivpravno lišenje slobode”.

Advokatu nije dozvoljen posjet

Tatjani Savić, advokatici uhapšenog policajca T.O nisu dopustili da posjeti branjenika u prostorijama MUP-a TK.

Foto Arhiv/N1

„Obaviještena sam da se moj branjenik nalazi u nadležnosti Federalnog MUP-a i d aje neophodno njihovo odobrenje za posjetu. Obratila sam se jutros Federalnom MUP-u i istražitelj me je obavijestio da moraju dobiti dozvolu i od postupajućeg tužioca te da čeka povratnu informaciju. Nakon 10 minuta istražitelj me obavijestio da postupajući tužitelj odbio da da dozvolu za posjetu.

Usljed navedenog došlo je do povrede prava na odbranu zagarantiranog članom 6. Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda kao i člana 5. Zakona o krivičnom postupku FBiH“, kazala je Savić za Patriju.

Ona je već ranije podnijela zahtjev da glavni federalni tužilac ovaj predmet ustupi drugom tužilaštvu u rad.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo