Utorak, 26 siječnja, 2021

Slovenci upozoravaju: Hrvatska postaje ozbiljna prijetnja državama EU-a

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

– Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, onda joj u tome nitko ne može pomoći, riječi su Kacina za slovenski sedmičnjak.

Glasnogovrnik slovenske vlade za covid-19 Jelko Kacin iznio je u intervjuu za slovenski tisak niz oštrih kritika na račun hrvatske vlade i epidemiologa koje je optužio za “izvoz” koronavirusa u Sloveniju.

U razgovoru za ljubljanski tjednik Reporter Kacin se požalio i na ponašanje kritičkih novinara i poruke na društvenim mrežama kako je njegovo ponašanje “licemjerno” jer je građane upozoravao na opasnost ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor.

“Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvačnice, što nije ugodno, ni za mene ni za moju obitelj”, kazao je slovenski glasnogovornik, dodavši kako su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i paparazze kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu te da je on na Krku “na svome”, a ne na njihovu terenu.

“Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU, a zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji”, kazao je Kacin u razgovoru koji s tim citatom u naslovu prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, a prenose i ostali mediji.

U razgovoru za ljubljanski sedmičnjak vođenom u četvrtak Kacin je komentirao i ocjenu hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša koji je njegove tvrdnje da je u Hrvatskoj na djelu treći veliki val epidemije koji nije pod kontrolom nazvao nerealnim jer Kacin nije liječnik ni epidemiolog.

Kazao je da sve ono što on kao glasnogovornik javno kaže potkrijepljeno “vjerodostojnim” podacima slovenskih infektologa.

“Vrijeme će pokazati da su prilike kod njih (u Hrvatskoj) vrlo dramatične, ja imam mnogo razloga za zabrinutost”, kazao je Kacin, dodavši kako su njegova upozorenja u tom smislu “dobronamjerna”.

Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, onda joj u tome nitko ne može pomoći, riječi su Kacina za slovenski sedmičnjak.

Dodao je kako sadašnja vlada Janeza Janše ne želi da joj se opet ove jeseni ponovi loša epidemiološka slika, kakva je bila početkom proljeća zbog propusta prijašnje vlade Marjana Šarca.

Kacin je u intervjuu bio vrlo kritičan prema sporim odlukama hrvatske vlade na ograničavanju rada noćnih klubova i drugih mjesta zabave, iz kojih po podacima slovenskih epidemiologa dolazi većina importiranih zaraza u Sloveniju, a prenose ih mladi koji ljetuju na hrvatskoj obali.

Kacin se u razgovoru retorički pitao “je li otvaranje takvih klubova u Hrvatskoj neophodno zbog turističke sezone” ili zbog “ekstraprofita” nekih utjecajnih vlasnika klubova, navodi na naslovnici danas tjednik Reporter koji razgovor s Kacinom objavljuje u najnovijem broju.

Epidemija koronavirusa, a osobito ako je povezana s odnosima s Hrvatskom, u Sloveniji se politizira od samoga početka. Sadašnja vlada koja je došla nakon pada prijašnje koju je vodio Marjan Šarec optuživala je Šarčevu koaliciju da je napravila niz pogrešnih i zakašnjelih koraka jer nije na vrijeme spriječila import iz Italije, tada žarišta epidemije u Europi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo