Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Slovenija će ukloniti žicu na granici s Hrvatskom: Riječ je o protumigrantskim preprekama

Nemojte propustiti

Prema planu ministarstva unutarnjih poslova, navela je Bobnar, pripadnici slovenske vojske počet će uklanjati žičanu ogradu u drugoj polovici sljedeće sedmice.

Slovenska vlada danas je donijela odluku o početku uklanjanja protumigrantskih prepreka s granice prema Hrvatskoj, kazala je nakon sjednice vlade ministrica unutrašnjih poslova Tatjana Bobnar.

– Ograda je bila postavljena kao privremeni instrument i neprihvatljivo je da postane trajan element migracijske politike – kazala je Bobnar na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Nova vlada uvest će učinkovit sistem azila za sve koji imaju pravo na međunarodnu zaštitu, a migracije su stalna pojava u suvremenim društvima i ne pojavljuju se samo u kriznim vremenima, rekla je.

Prema planu ministarstva unutarnjih poslova, navela je Bobnar, pripadnici slovenske vojske počet će uklanjati žičanu ogradu u drugoj polovici sljedeće sedmice.

Predviđa se da će se angažmanom vojske tako dnevno moći skinuti oko 200 dužinskih metara ograde, što znači da bi ona mogla biti potpuno demontirana s granice prema Hrvatskoj u 150 radnih dana, kazala je slovenska ministrica unutarnjih poslova.

Vlada je oformila posebno savjetodavno tijelo za pitanje migracija u kojemu su i predstavnici nevladinih udruga i ono je već održalo svoj prvi sastanak, rekla je.

– Svi sudionici sastanka složili su se da ovo tijelo otvara perspektivu za stabilnu i konzistentnu migracijsku politiku koja se obraća svima i širi polje slobode, demokracije i ljudskih prava – dodala je Bobnar, prenijela je Hina.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo