Subota, 18 rujna, 2021

Slovenija ipak promjenila odluku vezano za putnike u tranzitu

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. avgusta, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznom karantinu ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test

Putnici u tranzitu kroz Sloveniju i dalje neće morati na granici dokazivati svoj covid status do 29. avgusta, saopćila je u petak slovenska vlada nakon što je promijenila svoju odluku po kojoj bi morali na granici pokazati potvrdu da su vakcinisani protiv covida-19, da su ga preboljeli ili su negativno testirani.

Ova odluka na snazi je do 29. avgusta, objavila je Vlada u Ljubljani u petak.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. avgusta, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznom karantinu ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uslov).

PCT i dalje ostaje uvjet za ulazak u Sloveniju, a uz putnike u tranzitu izuzeće od toga pravila su i radnici u međunarodnom prevozu, prekogranični radnici, vlasnici zemlje i nekretnina u pograničnom području te djeca mlađa od 15 godina uz pratnju roditelja ili skrbnika, prenosi Hina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo