Subota, 12 lipnja, 2021

Slovenija: Thaler priznao korupciju, osuđen na vikend-zatvor i novčanu kaznu

Nemojte propustiti

Zoran Thaler (Foto: Agencije)
Zoran Thaler (Foto: Agencije)

Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu, a prije toga i ministar vanjskih poslova Zoran Thaler priznao je u utorak na okružnom sudu u Ljubljani kazneno djelo uzimanja mita te je temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na dvije i pol godine tzv. vikend zatvora.

Thaler će tako temeljem nagodbe iza rešetaka sljedeće dvije i pol godine provoditi dane vikenda. Uz to, osuđen je na 32.250 eura novčane kazne te petogodišnju zabranu obavljanja javnih funkcija.

Thaler je u završnom govoru rekao da žali zbog svega što se u vezi s njegovom aferom događalo zadnje tri godine zbog čega se iskreno ispričava, no tvrdi da je afera bila inscenirana.

Thaler sada očekuje da će uskoro početi izdržavati dogovorenu kaznu, a smatra da je bez svoje volje bio “uvučen” u korupcijsku aferu koju je prije tri godine u Europskom parlamentu otkrio britanski list Sunday Times. Novinari tog lista, predstavljajući se lažno kao lobisti velikih tvrtki, zastupnicima u Europskom parlamentu, među njima i Thaleru, obećavali novac za podnošenje amandmana na zakonske prijedloge. Thaler je, sudeći po tajnim snimkama što ih je potom objavio britanski list, na to i pristao iako u snimkama nisu iznijeti dokazi da mu je novac i isplaćen.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo