Srijeda, 8 prosinca, 2021

Slovenska vlada odbila legalizaciju marihuane za medicinske potrebe

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Slovenska vlada odbila je u četvrtak prijedlog zakona o konoplji koji joj je u obliku peticije 500 građana ponudio “Društveni klub konoplja”, a predviđao je osnivanje javne agencije za konoplju, te legalizaciju marihuane za slučajeve “samoliječenja”.

“Rješenjima koja se predlažu u peticiji i ponuđenom zakonskom prijedlogu povećali bi se različiti zdravstveni rizici, osobito među mladima”, navela je slovenska vlada u obrazloženju, ali je dodala da razmišlja o promjenama uredbe kojom se klasificiraju zabranjene droge, a koje bi omogućile da se preparati iz konoplje koji su primjereni za korištenje u medicini koriste u medicinske svrhe bez donošenja posebnog zakona o konoplji.

Odbijajući inicijativu za djelimičnu legalizaciju marihuane, slovenska vlada navodi da bi se time prema ocjeni nacionalnih zdravstvenih vlasti proširili zdravstveni rizici poput porasta psihičkih bolesti – depresija i psihoza, te kardio-vaskularnih bolesti i bolesti dišnog sistema, osobito u mlađoj populaciji.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo