Subota, 23 listopada, 2021

Slovenski novinar kojega za klevetu tuži Trumpov punac izjasnio se da nije kriv

Nemojte propustiti

Novinar Bojan Požar, kralj “žutih” tiskovina i portala u Sloveniji, u utorak se na sudu u Ljubljani izjasnio da nije kriv u tužbi koju je protiv njega preko svojih slovenskih advokata pokrenuo Viktor Knavs, otac američke prve dame Melanije i punac predsjednika Donalda Trumpa.

Foto: Agencije

Knavs je novinara tužio zbog klevete i povrede časti jer je u nekoliko članaka u svojim izdanjima tvrdio da se dokopao dokumenata koji svjedoče da je Knavs bio osuđen za utaju poreza i da je jedno vrijeme u Sloveniji bio u zatvoru, što Knavs energično demantira, prenosi Hina.

Riječ je o razdoblju kad je Knavs u Sloveniji prije više od 30 godina imao trgovinu automobilskim dijelovima.

Požar se bavi i istraživanjem starih arhiva, a u navodima o navodnoj Knavsovoj ilegalnoj trgovini autodijelovima pozivao se na navodne dokumente koje je otkrio u policijskim arhivima iz vremena komunizma.

Knavs se sa ženom Amalijom i drugom kćeri Ines preselio u SAD nakon udaje Melanije za Trumpa i živi u Trumpovom tornju u New Yorku, a tvrdi da su dokumenti na koje se poziva Požar nepouzdani i nepotpuni, te da nije smio zlorabiti njihov sadržaj.

Na predraspravnom ročištu na kojemu se Požar očitovao da nije kriv te ustvrdio kako nije imao razloga ne vjerovati dokumentima do kojih je došao, nije se pojavio nitko od obitelji Knavs – Trump čije interese u Sloveniji pravno zastupa odvjetnička kuća Pirc Musar.

Suvlasnica odvjetničke firme Nataša Musar Pirc niz je godina bila pravobranitelj za pitanje javnih informacija, a dugo vremena i glavna kandidatkinja za položaj ravnateljice RTV Slovenija.

Požara pak na sudu brani odvjetnik Franci Matoz čiji je najslavniji klijent Janez Janše, bivši premijer.

Optuženi Požar autor je i neautorizirane biografije o Melaniji Trump. Objavio ju je prije godinu dana, u vrijeme kad je Trumpova pobjeda na američkim predsjedničkim izborima bila malo vjerojatna te tako pokazao da ima dobar nos za novinarsku i publicističku komercijalu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo