Srijeda, 18 svibnja, 2022

Slučaj “Dobrovoljačka”: Vučićev ministar policije brani potez Tužilaštva BiH i kritikuje Komšića

Nemojte propustiti

“Nadam se da će “bošnjački” član Predsjedništva BiH Željko Komšić prestati da vijeđa svoju zemlju i njeno pravosuđe”, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću koji je rekao da je ponovno pokretanje procesa u slučaju “Dobrovoljačka ulica” pokušaj da se, putem montiranih optužnica, u potpunosti izmijeni karakter rata u BiH.

“Nije čudno što Komšić govori da u BiH postoji korumpirano pravosuđe i odmetnuti dijelovi tužilaštva. On najbolje zna kakvu državu vodi, a posebno kako je izabran za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva. Ma koliko optužnica za masakr civila zaposlenih u JNA i nebranjenih regruta praćenih snagama UN bila zakašnjela, ipak je i takva prilika da se istina dokaže, a za žrtve pronađe mir”, kazao je Vulin.

On je pozvao Komšića da ne vrijeđa Tužilaštvo BiH.

“Nadam se da će “bošnjački” član Predsjedništva BiH Željko Komšić prestati da vijeđa svoju zemlju i njeno pravosuđe. Dovoljno svojim izborom vrijeđa Hrvate, a izjavama o Dobrovoljačkoj i sve žrtve”, izjavio je Vulin.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vijeće ministara nije usvojio odluku o finansiranju izbora, HDZ bio protiv

Vijeće ministara BiH na danas održanoj telefonskoj sjednici nije usvojio odluku o finansiranju predstojećih izbora, jer su ministri iz...

Možda vas zanima i ovo