Ponedjeljak, 1 ožujka, 2021

Slučaj “Dženan Memić”: Pojavio se novi zaštićeni svjedok koji je direktni očevidac šta se dešavalo kobne noćni!

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Doktor Gavrankapetanović upozorava: Svih šest COVID odjeljenja koje imamo su puni

Doktor Gavrankapetanović je upozorio na opasnost novog vala virusa u BiH koji donosi vrlo kompleksnu kliničku sliku kod pacijenata...

Iz SDA ministru vanjskih poslova Hrvatske poručili: “Ako si zainteresovan za takva rješenja, implementiraj ih u Hrvatskoj!”

Bilo kakvo rješenje koje će dodatno produbiti postojeću diskriminaciju u ustavnopravnom poretku i izbornom zakonodavstvu BiH neće biti prihvaćeno...

“Mevlida, sretan ti 1. mart”: Kod Doboja postavljen bilboard za direktoricu škole koja je kaznila učenicu zbog obilježavanja Dana državnosti BiH

U obrazloženju kojeg je potpisala direktorica škole Mevlida Dervišefendić, a koja se prema tvrdnjama roditelja u javnosti i lično...

Akademik prof. dr. Mirko Pejanović: Referendum o nezavisnosti je preokret u istorijskom razvoju državnosti Bosne i Hercegovine

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku, Balkanu i...

Tužilaštvo BiH ima još jednog svjedoka koji je dobio status zaštićenog i on je direktni očevidac šta se dešavalo kobne noćni.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložit će Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”, produži pritvor još za dva mjeseca.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, uhapsila je SIPA prije 20 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

Jednomjesečni pritvor im ističe 1. marta, a nedavno je odbijena žalba advokata da se brane sa slobode.

Zbog same istrage i saslušanja novih svjedoka, Tužilaštvo BiH, kako nezvanično saznaje “Avaz”, tražit će produženje pritvora.

Podsjećamo, Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe i prema informacijama “Avaza”, postupajući tužilac saslušao je veći broj svjedoka u ovom predmetu.

Zijo Mutap i Hasan Dupovac

Pogotovo je ključan zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH koji bi mogao otkriti imena ubica. Na taj način bi se okončala pravosudno-policijska farsa koja traje već pet godina u ovom predmetu i za koju se sumnja da su u nju umiješani i pojedini kantonalni i državni tužioci.

Ovaj zaštićeni svjedok, koji je bio na licu mjesta u Velikoj aleji na Ilidži kobne noći, kako stvari stoje, itekako će pomoći Tužilaštvu da riješi ovaj slučaj.

Njegov iskaz već je, tvrde izvori pomenutog lista, potkrijepio mnoge sumnje.

Na osnovu iskaza ovog svjedoka, Tužilaštvo je počelo saslušavati nove svjedoke. Osim toga, Tužilaštvo BiH ima još jednog svjedoka koji je dobio status zaštićenog i on je direktni očevidac šta se dešavalo kobne noćni.

Zbog toga se i traži dodatno vrijeme, kako bi tužioci na miru mogli saslušati sve svjedoke i pregledati nove dokaze, piše “Avaz.ba”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Miro Lazović: “Sve bih uradio kao i ’92, bilo je časno ustati u odbranu Bosne i Hercegovine”

Iako je u medijskom prostoru, kontinuirana kampanja sa osnovnom tezom da je to bio referendum samo dva naroda, Bošnjaka...

Možda vas zanima i ovo