Srijeda, 12 svibnja, 2021

Slučaj “Dženan Memić” – Sud Bosne i Hercegovine donio odluku: Zijad Mutap i Hasan Dupovac ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je je žalbu advokata na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić” produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje “Avaz”.

Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za saobraćajne nesreće MUP KS uhapsila je SIPA prije mjesec i 10 dana po naredbi Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, njima je produžen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužilac je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage a uvažena je i žalba tužioca Hasana Ćazimspahića, pa im je pritvor produžen i po tački da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ambasada SAD o odbijanju Inzkovog ultimatuma od strane Narodne skupštnie RS-a: Ugrožava se mirna budućnost BiH

Iz Ambasade SAD-a navode i da se time "istovremeno ugrožava mirna budućnost Bosne i Hercegovine". - Sjedinjene Države podržavaju ključnu...

Možda vas zanima i ovo