Subota, 31 srpnja, 2021

Slučaj koji je prestravio javnost: Djeca se igrala na groblju, a onda je počeo horor

Nemojte propustiti

Ciaran Williamson (8) iz Škotske preminuo je nakon što se na njega i dvojicu prijatelja srušio nadgrobni spomenik dok su se igrali na groblju.

Jedan je dječak teže, a drugi lakše povrijeđen. Osmogodišnji Ciaran Williamson poginuo je jučer od povreda koje je zadobio kada se na njega prevrnuo nadgrobni spomenik na groblju u Glasgowu u Škotskoj, prenosi Daily Mail.

Dječak se s još dvojicom prijatelja igrao na groblju. Popeli su se na drvo i skočili na spomenik koji se zatim prevrnuo na njih, prilikom čega su sva trojica povrijeđena. Ciaranove povrede bile su vrlo teške pa je ubrzo preminuo u bolnici.

Dječakov prijatelj Thomas McManus (10) svjedočio je zastrašujućoj nesreći.

“Kad smo skočili s drveta na grob, spomenik se zaljuljao i srušio. Na vrhu je imao trokut koji je otpao i udario Ciarana u lice, a mene u leđa. Ciaran se onesvijestio. Krv mu je tekla iz usta i očiju”, ispričao je potreseni dječak.

Thomas je otrčao po poočima ozlijeđenog dječaka, koji je pozvao hitnu pomoć i policiju.

“Morali su podići spomenik kako bi ga izvukli jer je bio zarobljen ispod njega. Bio je jako velik, visine odraslog čovjeka”, opisao je Thomas.

Trećem dječaku spomenik je odsjekao pola stopala i još je u bolnici, dok je Thomas zadobio samo lakše ozljede.

Čitav grad je u žalosti. Stanovnici iz okolice groblja kažu kako se djeca često igraju na groblju zbog nedostatka dječjih igrališta, no ovakvu tragediju niko ne pamti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo