Četvrtak, 25 travnja, 2024

Slučaj misteriozno nestale Beograđanke: Prijatelj otkrio detalje poziva za Novu godinu – policija je na pogrešnom tragu?

Preporučeno

Anin prijatelj iz Beograda je uvjeren da ona nije počinila samoubistvo, a smatra i da njen suprug Brian nije umješan u njen nestanak.

Istraga o Ani Walshe, Beograđanki koja je misteriozno nestala 1. januara 2023. godine, i dalje traje. Zbog novih dokaza koji su se pojavili sinoć, Ana Walshe bi mogla da bude proglašena mrtvom.

U njenoj biografiji otkriveni su detalji njenog života kao i detalji ljubavnog odnosa sa optuženim Brianom Walsheom koji je uhapšen u nedelju zbog ometanja policijske istrage. Iz Anine kompanije su se oglasili i rekli kakva je ona, dok je Milanka Ljubičić danas saopćila da je ipak bilo trzavica u braku njene ćerke i njenog zeta Briana.

Sada se oglasio njen prijatelj iz Beograda koji je sa njom bio vrlo često u kontaktu, a i vidjeli su se u decembru 2022. godine kada je Ana bila posljednji put u rodnom Beogradu. On je uvjeren da Ana nije počinila samoubistvo, a smatra i da njen suprug Brian nije umješan u njen nestanak.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

“Ona nije imala imala nikakve probleme, ni materijalne, ni psihičke. Živjela je normalan život u normalnoj porodici i nije imala nekih porodičnih problema. Uvjeren sam da ju je pokupio neki manijak, koji je došao umjesto naručenog taksija i odvezao je ko zna gdje. Po meni, našla se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Neki luđak je naletio.

Nije imala razloga za to (samoubistvo). Sa mužem se dobro slagala. Imaju troje male djece, najmlađe ima tek dvije godine. Kada je bila u decembru u Beogradu, našli smo se na kafi. Pričala mi je da joj je super srećna i zadovoljna, da napokon ima dobar posao i da su se materijalno stabilizovali. Ona je normalno živjela tamo. Ovo se može desiti svakome”, navodi Anin prijatelj iz Beograda.

Opisao je Anin način života. Opisao je i detalje njihovog poznanstva, kao i susreta u decembru 2022. godine.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

“Vremenom je dolazila kod majke i rodbine u Beograd. Živjela je 300 na sat. Kada je ovdje došla u decembru na tri-četiri dana, završavala je 300 poslova. Vidjeli smo se samo na pola sata. Od malena je željela da ide u Ameriku. Kada smo bili u petom razredu Osnovne škole, pričala je da će ići u Ameriku. Njena sestra tamo živi godinama. Sestra je prva otišla u Kanadu. Željela je da ima lijep život tamo”, kaže Anin prijatelj i dodaje da Brian Walshe, Anin suprug sigurno nije kriv. Prema njegovim riječima, istražitelji ‘nemaju trenutno druge dokaze pa su se uhvatili za njega’.

Anin drug je otkrio zašto je Ana zvala svoju majku Milanku Ljubičić 30. decembra. Ana je svoju majku zamolila da dođe kod njih u Sjedinjene Američke Države 31. decembra da bi čuvala djecu, ali Milanka nije mogla jer je bila bolesna prema riječima Aninog druga iz Beograda.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

Da podsjetimo, Brian Walshe(46), suprug Ane Walshe(39) koja je misteriozno nestala 1. januara 2023. godine, u ponedjeljak je izveden na sud i tužilac je iznosio optužbe na njegov račun. On je trenutno optužen za krivično djelo ‘ometanje policijske istrage’, a ne za potencijalno ubistvo iako je u podrumu njihove kuće pronađen nož kao i krv. Anin muž Brian Walshe je uhapšen u nedjelju uveče zbog ometanja policijske istrage. Prilikom privođenja, Brian se smijao što je mnoge iznerviralo i povećalo sumnju da ju je on možda ubio.

Brian Walshe je slagao policiju da nije napuštao kuću drugog januara. Otkriveno je da je bio u prodavnici u kojoj je kupio nekoliko stvari za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara. Takođe, slagao je istražne organe u vezi odlaska kod svoje majke na dan dočeka Nove godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas