Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Slučaj na Jadranu: Muškarac osuđen nakon što je bivšoj supruzi i djetetu prišao na plaži dao 130 KM za sladoled

Nemojte propustiti

Muškarac je osuđen na 60 dana uvjetnog zatvora te mu je izrečena nova zaštitna mjera zabrane približavanja

Muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dijete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji na udaljenosti od 50 metara, a koja mjera mu je izrečena pravomoćnom presudom”

Otac (42) proglašen je krivim i osuđen jer je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovu djetetu (6) te im ostavio 500 kuna (130 KM) za sladoled.

Prekršajni sudac osudio ga je na 60 dana uvjetnog zatvora te je dobio “zaštitnu mjera zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti ispod 50 metara, gdje god bila na teritoriju RH, u trajanju od 12 mjeseci, osim pred državnim tijelima za potrebe eventualnog postupka”, piše Danica.hr.

Prema presudi, otac je u kolovozu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gdje je bila s njihovim zajedničkim djetetom, te joj dao 500 kuna rekavši da je to za djecu, za sladoled”.

No, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dijete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi nasilja u obitelji na udaljenosti od 50 metara, a koja mjera mu je izrečena pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana uvjetnog zatvora te mu je izrečena nova zaštitna mjera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod prijetnjom novčane kazne ili uhićenja i pritvaranja. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bosna i Hercegovina bi do 2026. godine mogla dobiti svoj peti aerodrom

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri međunarodne komercijalne zračne luke – Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar. Razvoj Aerodroma Bihać...

Možda vas zanima i ovo