Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Slučaj u BiH: Direktorica krala robu, “zaradila” više od 328.000 KM

Nemojte propustiti

Prijavljena je radeći na mjestu direktora pravnog lica u Bosanskom Šamcu, iskoristila svoj službeni položaj tokom 2020. i 2021. godine kontinuirano i na njoj poznat način otuđivala robu i proizvode privrednog društva kojeg je zastupala.

Policija sumnjiči G. S., direktoricu jedne firme u Bosanskom Šamcu, da je tokom 2020. i 2021. godine oštetila ovo preduzeće za više od 328.000 KM.

Iz Policijske uprave Bijeljina su saopćili da su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja protiv G. S.

“Prijavljena je radeći na mjestu direktora pravnog lica u Bosanskom Šamcu, iskoristila svoj službeni položaj tokom 2020. i 2021. godine kontinuirano i na njoj poznat način otuđivala robu i proizvode privrednog društva kojeg je zastupala. Tačnije, pravila je manjak koji kumulativno za navedeni period iznosi veći od 328.000 KM”, navodi se iz policije.

U saopćenju se dodaje da je osumnjičena za navedeni iznos oštetila privredno društvo koje je zastupala, a da bi to prikrila sačinjavala je veći broj izlaznih faktura sa neistinitim sadržajem za veći broj kupaca iako isti nisu kupili robu u navedenoj vrijednosti, pišu Nezavisne.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo