Petak, 17 rujna, 2021

Slučaj u BiH: Ponudio 40 maraka policajcima da ga ‘ne pišu’, ali se nije završilo kako se nadao

Nemojte propustiti

ODŽAK – M.H. je zbog pokušaja podmićivanja policajaca zaradio krivičnu prijavu, a za saobraćajni prekršaj će biti novčano kažnjen.

MUP Posavskog kantona jučer je upoznao dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva o izvršenom krivičnom djelu davanja dara, saopćili su službeni izvori. Za izvršenje spomenutog djela sumnjiči se 63-godišnji M.H. iz Trna kod Banja Luke.

– Osumnjičeni je u jutarnjim satima vozeći teretno motorno vozilo u Porobićevoj ulici u Odžaku počinio saobraćajni prekršaj što su uočili pripadnici policije tokom kontrole sudionika u saobraćaju. Zaustavili su kamion, a vozač im je ponudio 40 maraka da ga prekršajno ne sankcioniraju, odnosno da mu ne pišu uočeni prekršaj i ne izdaju prekršajni nalog. Oni su mito odbili i odmah su pozvali dežurnog inspektora Kantonalnog MUP-a koji je spomenutog vozača kriminalistički obradio – kažu iz policije.

M.H. je zbog pokušaja podmićivanja policajaca zaradio krivičnu prijavu, a za saobraćajni prekršaj će biti novčano kažnjen.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo