Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Slučaj u BiH: Snimio komšiju kako nosi “kalašnjikov”, pa obojica dobili kazne

Nemojte propustiti

U PU Doboju su rekli da su juče od P.M. sa područja grada Doboja, oduzeli automatsku vojnu pušku sa tri okvira i 98 metaka različitog kalibra.

Dobojska policija podnijet će izvještaj protiv P. M. zbog toga što je posjedovao automatsku vojnu pušku, kao i proitv Z. S. zbog neovlaštenog snimanja.

Sve se desilo nakon što je Z. S. snimao komšiju u šumi, dok u ruci nosi automatsku pušku.

– Snimak je zatim postavio na Facebook i policija je to vidjela i pokrenula istragu. Nakon što je policija kod P. M. pronašla pušku on je onda prijavio komšiju policiji zato što ga je neovlašteno snimao – pojasnio je izvor Srpskainfo.

U PU Doboju su rekli da su juče od P.M. sa područja grada Doboja, oduzeli automatsku vojnu pušku sa tri okvira i 98 metaka različitog kalibra.

Foto: PU Doboj

– Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su na video-snimku jedne društvene mreže, koje je objavilo Z.S. sa područja grada Doboja, uočili kako nepoznata osoba u šumi na području grada Doboja u rukama nosi vojnu pušku, za koje su operativnim radom utvrdili da se radi o P.M. – rekli su u PU Doboj.

Nakon navedenog P.M. je prijavio Z.S. za neovlašteno snimanje i objavljivanje na društvenim mrežama.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlašteno fotografisanje“.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo