Petak, 20 svibnja, 2022

Slučaj u BiH: U šleperu koji je vozio namještaj krile se 24 osobe, namjeravali su u Njemačku

Nemojte propustiti

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH.

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Orašje pod nadzorom Tužiteljstva BiH u utorak su spriječili krijumčarenje 26 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku. Radi se o teretnom motornom vozilu u vlasništvu pravne osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH.

Foto: GP BiH

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, teretno motorno vozilo s priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenoga djela, su privremeno oduzeti.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 26 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje s područja BiH, predano službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Foto: GP BiH

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Tužiteljstvu BiH, navodi se u izvještaju.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Hoće da nas kupi opet”: Šta kažu Banjalučani na to da će od Dodika dobiti po 100 KM

“Hoće da nas kupi opet, ništa drugo. Što ne bih prihvatio te pare, koja budala bi da baci 100...

Možda vas zanima i ovo