Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Slučaj u BiH: U šleperu koji je vozio namještaj krile se 24 osobe, namjeravali su u Njemačku

Nemojte propustiti

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH.

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Orašje pod nadzorom Tužiteljstva BiH u utorak su spriječili krijumčarenje 26 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, izvijestili su iz Granične policije BiH.

Upravo se čita:  Oprezno danas: Meteorolozi poslali upozorenje građanima koji idu na planinu ili u šumu

Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka BiH, koji je prevozio namještaj iz BiH u SR Njemačku. Radi se o teretnom motornom vozilu u vlasništvu pravne osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba, u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH.

Foto: GP BiH

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, teretno motorno vozilo s priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenoga djela, su privremeno oduzeti.

Upravo se čita:  Načelniku jedne od najsiromašnijih općina u BiH stigla Škoda od 83.000 maraka

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 26 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje s područja BiH, predano službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Foto: GP BiH

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Tužiteljstvu BiH, navodi se u izvještaju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

- U KS konstatovana je velika ugroženost pješaka, posebno u centru Sarajeva - naglasio je Katica  Stravična nesreća u Sarajevu...

Možda vas zanima i ovo