Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Slučaj u BiH: Za dva mjeseca otuđili 20 automobila koji su poslije isječeni u dijelove

Nemojte propustiti

Protiv ovih lica PU uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zbog krađe četiri automobila.

Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv tri lica iz općine Tešanj osumnjičena da su u toku prethodna dva mjeseca ukrala 20 automobila, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije navode da su lica čiji su inicijali N.B. i D.K. od sredine decembra prošle godine do početka februara ove godine u opštini Stanari ukrala automobil “golf”, a još tri u teslićkoj općini.

“Za navedena lica postoji osnov sumnje da su otuđila ukupno 20 automobila `golf`, tri pokušaja otuđenja, te za sada neutvrđen broj otuđenja registarskih oznaka za vozila”, navodi se u saopštenju.

Krađe vozila vršene su na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, te ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona.

Lice A.S. je u navedenom periodu na području općine Tešanj kupilo navedene automobile za koje je znalo da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo.

Osumnjučeno lice je rasklapalo automobile i sjeklo na sekundarne sirovine u dvorištu porodične kuće, te prodavalo preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području opštine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavalo za sebe radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Protiv navedenih lica Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zbog krađe četiri automobila.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica su u subotu, 15. februara, uz izvještaj predata u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo