Srijeda, 20 listopada, 2021

Službenici u Vladi HNK-a potukli se zbog žena!?

Nemojte propustiti

U vrijeme mjera štednje i racionaliziranja troškova, vjerovatno zbog velike napetosti, u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona morala je intervenirati i policija.

neretvanska_vladaNije riječ ni o kakvim prijetnjama prema Vladinim službenicima niti štrajkovima prosvjetara ili zdravstvenih djelatnika, već o sukobu među samim zaposlenicima Vlade

Iz izvora bliskih Vladi doznajemo da je prije nekoliko dana došlo do verbalnog, a potom i blažeg fizičkog sukoba među nekim službenicima, a motiv su navodno bile žene. Nismo uspjeli doznati je li riječ o sukobu poslovne ili privatne prirode. No, kako bi se strasti smirile i ne bi eskalirale u sukob širih razmjera, na teren je poslana i policijska ophodnja.

Bez službene informacije

Službeno o ovome događaju nismo dobili nikakvu informaciju, čak niti iz policije budući da je njihova patrola na teren poslana samo iz mjera predostrožnosti, otkriva naš izvor. Sve ovo događalo se samo tri dana prije vanredne sjednice održane u okviru utvrđivanja prijedloga kantonalnog budžeta za 2013. godinu, pa je vjerovatno iz toga razloga zbog prevelikog pritiska došlo i do narušavanja odnosa među pojedinim zaposlenicima.

– Mora se odmah pristupiti dodatnim mjerama štednje i racionaliziranju troškova u svim segmentima, pri čemu jedino ne smije doći do umanjenja materijalnih sredstava planiranih za socijalne kategorije, zaključak je Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona s iste sjednice održane u četvrtak.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo