Subota, 2 srpnja, 2022

Smailović doživio neprijatnost na granici: Srpska policija me pretresa zbog Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Nemojte propustiti

Smailović je kazao da je oba puta zadržan sa porodicom sat vremena na granici, tvrdeći da zna razlog

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini Crne Gore Amer Smailović na Facebooku je podijelio status u kojem je naveo da je doživio neprijatnost na granici Špiljani prilikom ulaska i izlaska iz Srbije.

Smailović je kazao da je oba puta zadržan sa porodicom sat vremena na granici, tvrdeći da zna razlog – Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

– Po ko zna koji put sam zadržan i pretresan na graničnom prelazu Republike Srbije. Ovog puta u 00:20, sa porodicom, na graničnom prijelazu Špiljani, duže od 45 min. Također sam i danas prilikom ulaska doživio neprijatnost od strane granične policije Srbije, koja je detaljno pretresla auto i zadržala me na prijelazu duže od jednog sata – napisao je Smailović i dodao:

– Razlog je poznat – Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju smo usvojili u Skupštini Crne Gore. Valjda je ovo taj “Otvoreni Balkan”, otkud znam.

Kaže da je to “nastavak prakse koju već godinu dana sprovodi policija Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

I ovo su gosti na Jadranu: Elegantno sjela nasred ulice i ‘olakšala‘ se, a da trepnula nije…

Na video snimku se može vidjeti mlada gošća kako urinira nasred ulice ne obazirući se pritom na prolaznike Nažalost, sve...

Možda vas zanima i ovo