Utorak, 22 lipnja, 2021

Smanjen interes bh. građana za ljetovanje u Egiptu

Nemojte propustiti

Zbog najnovijih političkih dešavanja u Egiptu interes građana BiH za ljetovanje u poznatim turističkim destinacijama te zemlje Hurghadi i Sharm el-Sheikhu je značajno smanjen, međutim, turističke agencije u BiH i dalje imaju u svojoj ponudi aranžmane za te destinacije.

Sharm el-Sheikh
Sharm el-Sheikh

– Interes za ljetovanje u Egiptu je smanjen između 30 i 40 posto, međutim i dalje imamo nove uplate i nove rezervacije za sljedeće mjesece i dogovorene aranžmane, ali ima i otkazivanja – izjavila je Feni konsultantica u Relax Toursu Sarajevo Azra Mulahmetović.

Dodala je da su navedene turističke destinacije značajno udaljene od glavnog grada Egipta – Kaira i da su bh. turisti koji su boravili u Egiptu u proteklom periodu, sa kojima su bili u stalnom kontaktu, zadovoljni.

I zamjenica direktorica banjalučke turističke agencije Zepter Passport Jasminka Andrić u izjavi Feni potvrđuje da je značajno smanjen interes građana za ljetovanje u Egiptu, ali da još ima onih koji žele putovati i koji su planirali ljetovanje u toj zemlji.

Andrić dodaje da imaju ugovorene turističke aranžmane do septembra, koji nisu otkazani, uz smanjenje potražnje za iduće mjesece.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo