Četvrtak, 23 rujna, 2021

Smetala mu gužva na granici, pa pregazio rijeku radi šopinga u BiH

Nemojte propustiti

Poljoprivrednik iz Svinice Krstinjske koja pripada općini Vojnić u Hrvatskoj morat će platiti 3.000 kuna kazne i još 300 kuna troškova postupka, jer je ilegalno prešao granicu kako bi ušao u BiH i tamo obavio kupovinu.

Njegova se kuća nalazi 100 metara od rijeke Gline, koja čini prirodnu granicu između dvije države, pa je izuo tenisice, pregazio je na najplićem dijelu, te se nakon obavljene kupovine vratio kući. Na nesreću ovog 40-godišnjaka, u tom trenutku ga je zatekao zaposlenik PGP Maljevac i odmah ga legitimirao.

Utvrdio je da se radi o državljanu Hrvatske, koji stanuje u blizini te da je zaista išao samo u šoping. Ovaj se branio kako je na obližnjem graničnom prijelazu bila velika gužva, pa je izabrao ovu jednostavniju i bržu opciju, iako je njome prekršio Zakon o nadzoru državne granice, te Zakon o schengenskim granicama.

Nije pomoglo, optužni prijedlog s Maljevca su poslali na Prekršajni sud i tamo ga kaznili po svojoj tarifi. I do sada je prekršajno kažnjavan, između ostalog, zbog istog prekršaja, prenosi krajina.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo