Nedjelja, 2 listopada, 2022

Smrt akademika Redžića i dalje misterija – Tužilaštvo dobilo rezultate analize tkiva, Žujo još nije

Nemojte propustiti

Prema riječima Nevena Kramera, portparola Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Tijelo Sulejman
Beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice (Foto: Arhiv)

Mirzi Hukeljiću, tužiocu Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, koji vodi istragu okolnosti smrti Sulejmana Redžića, jučer su stigli rezultati toksikoloških analiza izuzetih tkiva prilikom obdukcije preminulog profesora.

Međutim, kako nam je kazao portparol Tužilaštva Neven Kramer, rezultati analiza su odmah proslijeđeni patologu Hamzi Žuji.

– Interpretaciju nalaza i konačno utvrđivanje uzroka smrti dat će Žujo, a vjerujem da će mu za to biti potrebni i rezultati patohistoloških analiza, koje još očekujemo, kazao je Kramer za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Podsjećamo, beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno je nakon 15 dana potrage za njim i to u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice. Naime, akademik je nestao 7. januara i mnogobrojne potrage za njim nisu dale rezultate.

Njegov leš su, sasvim slučajno, na veoma nepristupačnom terenu, pronašli lovci. Obdukcija je odmah obavljena po izvlačenju tijela iz kanjona, ali uzroci smrti uvaženog profesora još nisu utvrđeni.

Patolog Hamza Žujo, prema obavljenim pregledima, samo je sa sigurnošću utvrdio da smrt profesora nije nastupila od treće ruke.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo