Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Smrt akademika Redžića i dalje misterija – Tužilaštvo dobilo rezultate analize tkiva, Žujo još nije

Preporučeno

Prema riječima Nevena Kramera, portparola Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Tijelo Sulejman
Beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice (Foto: Arhiv)

Mirzi Hukeljiću, tužiocu Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, koji vodi istragu okolnosti smrti Sulejmana Redžića, jučer su stigli rezultati toksikoloških analiza izuzetih tkiva prilikom obdukcije preminulog profesora.

Upravo se čita:  Privatni rudnik ugrožava cijeli grad, a investitor je jedan od najbogatijih bh. poduzetnika

Međutim, kako nam je kazao portparol Tužilaštva Neven Kramer, rezultati analiza su odmah proslijeđeni patologu Hamzi Žuji.

– Interpretaciju nalaza i konačno utvrđivanje uzroka smrti dat će Žujo, a vjerujem da će mu za to biti potrebni i rezultati patohistoloških analiza, koje još očekujemo, kazao je Kramer za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Upravo se čita:  Sutra iznad prosječno toplo vrijeme, za vikend totalni obrt: Pogledajte detaljnu vremensku prognozu

Podsjećamo, beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno je nakon 15 dana potrage za njim i to u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice. Naime, akademik je nestao 7. januara i mnogobrojne potrage za njim nisu dale rezultate.

Njegov leš su, sasvim slučajno, na veoma nepristupačnom terenu, pronašli lovci. Obdukcija je odmah obavljena po izvlačenju tijela iz kanjona, ali uzroci smrti uvaženog profesora još nisu utvrđeni.

Upravo se čita:  Konaković, Nikšić i Forto u Banjoj Luci, pod prozorom im pjevaju "Ovo je Srbija"

Patolog Hamza Žujo, prema obavljenim pregledima, samo je sa sigurnošću utvrdio da smrt profesora nije nastupila od treće ruke.

(Oslobođenje)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo