Subota, 22 siječnja, 2022

Smrt majke i njenog djeteta potresla cijelu BiH: Beba je davala znake života, ali je ljekati nisu uspjeli spasiti

Nemojte propustiti

Društvene mreže preplavljene su oproštajima od ove mlade žene i njene tek rođene bebe.

Velika tragedija potresla je Lukavac nakon što je 22-godišnja porodilja iz Lukavca preminula na putu do UKC-a Tuzla. Kako je potvrđeno iz Tužilaštva TK, mladoj majci je iznenada pozlilo, a preminula je u sanitetskom vozilu do bolnice.

Kako je potvrđeno, preminula je Amela Memić iz mjesta Priluk. Njena tek rođena beba davala je znake života ali je ubrzo i ona preminula.

– O događaju je obaviješten i dežurni tužilac i PU Lukavac. Utvrđeno je da je trudnica iz Lukavca (1998. godište), nakon što joj je pozlilo, najvjerovatnije, preminula na putu za UKC Tuzla i da se radi o prirodnoj smrti. Nažalost, ljekari nisu uspjeli spasiti ni dijete – izjavio je Admir Arnautović iz Tužilaštva TK.

Društvene mreže preplavljene su oproštajima od ove mlade žene i njene tek rođene bebe.

“Ovo je velika tuga”, “Danas je najtužniji dan”, “Tuga rahmet joj duši, nadam se da će ona i beba biti nagrađene nebeskim ljepotama. Porodici iskreno saučešće”, “Bože sačuvaj, šta je to pa bebe i trudnice umiru’”…

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo