Utorak, 30 studenoga, 2021

Smrt na M-17: Muhamed pijan preticao preko pune linije, poginula žena, četvero povrijeđenih

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Tužilaštvo ZDK Agića terete za krivično djelo teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a predložena je i mjera zabrane.

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Agića iz Zenice zbog nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Zenici u kojoj je smrtno stradala Naima Šljivić, a četiri osobe su povrijeđene.

Prema navodima iz optužnice, 20. oktobra 2019. godine, nakon što je prethodno konzumirao alkohol, Agić je sjeo u BMW krećući se putem M-17 iz pravca Zenice ka Doboju u pripitom stanju.

-Nije držao sigurno odstojanje od vozila “fiat dukato”, koje se kretalo ispred njega. Dolazeći u mjesto Crkvice, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, na šta je pristao, počeo je preticati na punoj liniji – navodi se u optužnici.

Kada se uvjerio da ne može uraditi preticanje zbog kretanja auta iz suprotnog smjera, počeo se vraćati u svoju traku.

-Zbog nedržanja potrebnog odstojanja od “fiata”, koji se kretao ispred njega, prednjom lijevom stranom auta udario je u “fiat” koji je odbačen na suprotnu traku kojom se iz pravca Blatuše kretao “renault cilo”- stoji u optužnici.

Potom je “fiat” prednjim lijevim krajem udario u zadnju lijevu bočnu stranu “renaulta”, koji se odbio u desnu stranu i udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom se ponovo odbio na kolovoz i zaustavio.

– Tom prilikom saputnica u “renou” zadobila je tjelesne povrede opasne po život, od kojih je preminula tokom transporta u Sarajevo. T teške povrede zadobili si vozač “fiata” i njegova saputnica – navodi se u optužnici.

Tužilaštvo traži zabranu upravljanja “B” kategorijom

Tužilaštvo ZDK Agića terete za krivično djelo teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a predložena je i mjera zabrane.

-Predlažemo da Sud osumnjičenom Agiću izrekne mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B” kategorije, s obzirom na to da postoji opasnost da će ponovo učiniti krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja – stoji u optužnici, piše Avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

SIPA uhapsila devet pripadnika vojne policije RS-a zbog ratnog zločina iz 1992. godine

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela...

Možda vas zanima i ovo