Petak, 25 lipnja, 2021

Smrt od Covid-19 u BiH: Iz jedne porodice od koronavirusa umrle tri osobe

Nemojte propustiti

-Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da neko može da oboli, pa nažalost i da umre – upozorio je Radojičić.

U Banjoj Luci je u prosjeku nešto manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je povoljnije u odnosu na raniji period i razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja – rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić i pozvao građane da se nastave pridržavati propisanih mjera.

Podsjetio je na slučaj jedne banjalučke porodice, čija tri člana su preminula od virusa korona.

-Muškaracu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekle dvije sedmice su od posljedica tog virusa preminuli i majka i otac. To su tri osobe iz iste porodice koje su preminule od virusa korona – rekao je Radojičić i ukazao da se ti tragični događaji ne dešavaju na nekom drugom kontinentu, daleko od RS ili u nekom filmu, već tu, pored nas.

Zato je, kaže, potrebno da budemo oprezni, jer oboljevaju naši prijatelji i sugrađani.

-Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da neko može da oboli, pa nažalost i da umre – upozorio je Radojičić.

Podsjetio je da je trenutno oko 1.646 osoba u kućnoj izolaciji, što je manje u odnosu na nekoliko prethodnih dana, kada ih je bilo više od 3.000.

-To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih – rekao je gradonačelnik i dodao da se tek nakon dužeg perioda mogu dati ozbiljnije procjene.

Upozorio je da će biti zatvorene sve trgovine u tom gradu, u kojima se ne budu pridržavali propisanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Evropa se “otvara” za strane turiste uz određene uslove

Evropska unija preporučila je zemljama članicama da ukine ograničenja za turiste iz Sjedinjenih Američkih Država, zajedno s nekolicinom drugih...

Možda vas zanima i ovo