Petak, 25 lipnja, 2021

Snažan odgovor političara iz Banjaluke srbijanskom ministru Aleksandru Vulinu na provokaciju

Nemojte propustiti

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH oštro je reagirao na izjavu Aleksandra Vulina, ministra odbrane Republike Srbije koji je rekao da “ako neko uznemiri RS, vojska Srbije je tu”

“Generalno kada se oficijalno obraćam, trudim se sa poštujem i sagovornika i instituciju, međutim količina gluposti koju na dnevnom nivou izjavljujes ne dozvoljava normalan način komunikacije. Prvo pokušaj, za radi digniteta Republike Srbije ubuduće kada pominješ Bosnu i Hercegovinu da se obraćaš sa poštovanjem jer se i ja obraćam sa poštovanjem prema Republici Srbiji. Ako ti to tvoje mentalno stanje ne dozvoljava onda potrazi stručnu pomoć”, kazao je Mijatović dodajući:

“Drugo svjestan sam da kao zemlje još uvijek prolazimo kroz proces tranzicije, te da će trebati vremena da se uspostavi sistem, ali sama činjenica da si ti ministar odbrane mislim da predstavlja najveću sramotu za svakog srpskog vojnika kako danas tako i u prošlosti”.

Ti čovječe nisi bio sposoban ni redovni vojni rok da služiš, a od kad te je Vučić postavio na poziciju ne skidaš taj kombinezon i moram ti reci izgledaš ko kineski Rambo, jadna Srbija šta je dočekala, istakao je Mijatović obraćajući se Vulinu.

“Treće, to sto očigledno svaki drugi dan promašiš terapiju pa trabunjaš sve i svašta opet je nažalost do tebe. Mani se čovječe Bosne i Hercegovine, nama je dosta vise da gubimo glave naše djece zbog bolesnika poput tebe, taj film ste jednom gledali da nasi najmiliji ginu dok se vi bogatite švercom nafte, cigara, teritorija, ljudskih života!!!

Na kraju, urazumi se čovječe dragi 2020. je godina, cio svijet ide naprijed, svi rade na razvoju društva, ekonomije, kulture, sporta, a ti kineski Rambo liječiš svoje frustracije što si bio nesposoban za vojsku na građanima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ja ti želim sve najbolje od srca, al kad te gledam i slušam stvarno vrijedi ona narodna “nije bolest sve sto boli”, kazao je Mijatović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo