Srijeda, 8 prosinca, 2021

Snažan zemljotres potresao Banjaluku: Osjetio se u cijeloj BiH, u Prijedoru se pomjerao namještaj

Nemojte propustiti

Osjetio se na području cijele BiH, foto: Nezavisne novine
Osjetio se na području cijele BiH, foto: Nezavisne novine

Snažan zemljotres protresao je Banjaluku i sjevorozapadni dio BiH oko jedan sat poslije ponoći. Prema prvim informacijama jačina zemljotresa iznosi 4,5 stepeni po Rihterovoj skali.

Trajao je nekoliko sekundi i po intezitetu se može smjestiti u najjače u posljednjih nekoliko godin, pišu banjalučke Nezavisne novine

Prema podacima Evropskog seizmološkog centra epicentar je bio 31 km sjeverno od Banjaluke i 10 kilometara južno od Gradiške na dubini od 2 kilometra u reonu naselja Cerovljani.

Prema svjedočenjima na društvenim mrežama potres se osjetio na cijelom području BiH, Hrvatske i zapadne Srbije. Takođe, prema podacima koje smo sakupili putem društvenih mreža, u Prijedoru se čak i namještaj pomjerao na višim spratovima.

Potres pomenute jačine može da izazove štetu manjeg obima na građevinskim objektima u epicentralnoj oblasti, ali za sada nema informacija o takvim posljedicama.

Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihtera i s procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od šest stepeni Merkalijeve skale zabilježen je protekle noći s epicentrom na području Ivanjske kod Banjaluke, podaci su Hidrometerološkog zavoda RS.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeti.

Po podacima Hidrometeorološkog zavoda RS ovaj potres se dogodio sinoć u 01.03 sati.

Izvor: Nezavisne.com

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo