Subota, 4 prosinca, 2021

Snažne poruke Dodiku stižu iz RS i Srbije: Kocka se sa sudbinom RS, priča o ratu a rata nije ni vidio, BiH je međunarodno priznata i opstat će!

Autor:BN TV

Nemojte propustiti

Komentarišući pjevanje Dodika u Predsjednistvu BiH, sagovornici u emisji Izazovi su ocijenili da je to ekscesna situacija koja nije viđena ni u jednoj instituciji u svijetu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vlast bh. entiteta Republike Srpske se kockaju sa Republikom Srpskom, ukazano je u emisiji Izazovi, koja je prikazana na BN televiziji.

Ovo je najveća kriza Republike Srpske, smatra i Željko Avramović, analitičar iz Beograda.

“Ovdje se Republika Srpska stavlja na kocku sa krajnje neizvjesnim ishodom”, navodi Avramović, te dodao:

“Sviđalo se to nama ili ne, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država i šta god Narodna skupština Republike Srpske odluči na narednoj sjednici, Bosna i Hercegovina će ostati međunarodno priznata država, sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda”.

Prema njegovim riječima, “Srbi 1991. godine nisu imali šta da izgube, a danas Srbi imaju Republiku Srpsku i imaju šta da izgube”.

“Danas kockanje nije poželjno”, kazao je.

Prof. dr Vladimir Lukić, nekadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske i jedan od učesnika mirovnog pregovora u Dejtonu, rekao je da je bh. entitet Republika Srpska priznata Dejtonskim sporazumom, a da danas o ratu priča Dodik “koji rata nije ni vidio”.

“Neki se tako igraju rata kao da je zabava. Bojim se da oni koji pričaju o ratu nisu rat ni vidjeli”, rekao je Lukić, te dodao da pod tim misli, prije svega, na Dodika.

On smatra da se vlast kocka i “sa Republikom Srpskom i sa narodom”.

“Kocka se Dodik i oni koji ga podržavaju. Nema on podršku svjetskih sila. Šta je podrška jednog ambasadora. Zavisi o kom se radi i ko je ta podrška”, rekao je Lukić.

Komentarišući pjevanje Dodika u Predsjednistvu BiH, sagovornici u emisji Izazovi su ocijenili da je to ekscesna situacija koja nije viđena ni u jednoj instituciji u svijetu.

Prof. dr Petar Kunić, doktor pravnih nauka, navodi da je i to pokazatelj da Dodik traži različite sadržaje da opstane vlasti.

“Ozbiljni podaci govore da se približava kraj njegove vlasti”, rekao je Kunić i dodao da ne vjeruje da će Dodik to primiti pod nekim lakim okolnostima.

Avramović smatra da sva tri člana Predsjedništva svojim istupima brukaju sva tri naroda.

“U bilo kojoj normalnoj i demokratskoj zemlji nijedan od ove trojice ne bi bio izabran za predsjednika kućnog savjeta u zgradi koja ima tri stana, a kamoli za najvišu funkciju u državi. Njihove izjave i ponašanje su sve samo ne nešto što priliči nekome ko pretenduje da vodi zemlju i odlučuje o sudbini miliona ljudi”, rekao je Avramović.

Komentarišući Dodikovo ponašanje, Avramović je rekao da je “red da godinu dana pred penziju, čovjek malo i otpjeva”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo