Utorak, 22 lipnja, 2021

Snažni vjetrovi od srijede u BiH

Nemojte propustiti

Meteorolog Nedim Sladić narednih dana u BiH prognozira udare vjetra do 60 kilometara na sat

Prema Sladićevim riječima, ne postoji razloga za brigu.

– Nema razloga za brigu. Ne očekujem ništa više od žutog meteoalarma kao vida upozorenja za građane. Srednja brzina, naglašavam, je između 20 i 25 kilometara na sat, a povremeno i u kratkom intervalu od 40 do 60 kilometara na sat – kazao je Sladić za N1.

Naglasio da nas ovakve vremenske prilike očekuju od srijede do petka.

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda/FHZM/, u srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su izgledni u Bosni od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, u Krajini i na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23°C.

U četvrtak u Bosni umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno oblačno. Jače naoblačenje sa juga krajem dana u Hercegovini će usloviti kišu. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, u Krajini i na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 16 i 22°C, a u Hercegovini od 14 do 18°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jača kiša u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jaki udari vjetra u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo