Četvrtak, 25 travnja, 2024

Snijeg opet iznenadio službe: Autoput prema Mostaru slabo očišćen, a padavine uveliko otežavaju saobraćaj

Preporučeno

Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano saobraćanje preko planinskih prevoja.

Intenzivne sniježne padavine koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju usporile su saobraćanje na većini puteva.

Zbog novih padavina u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija otežano, a kako javljaju čitatelji Oslobođenja autoput prema Mostaru je prekriven snijegom, a službe ni na vidiku.

– Nigdje nema radnika niti mašine da bar posipa sol ili pijesak. Još gore stanje je na regionalnom putu prema Konjicu, javljaju nam čitatelji te dodaju da se radi o novoj dionici autoputa od Tarčina do Bradine.

Upravo se čita:  Strujni udar Vlade FBiH: Poskupljenje struje najviše će pogoditi porodice s većim brojem djece

Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano saobraćanje preko planinskih prevoja.

BIHAMK izdvaja puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje). Zbog loših uvjeta za vožnju trenutno je obustavljen saobraćaj na dionici Rakitno-Blidinje. Na svim dionicama preko prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuje se opreznija vožnju i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas