Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Snijeg u BiH će do kraja dana prestati padati, na putevima klizavo

Preporučeno

Nakon jučerašnje jake kiše, ali i snijega koji je počeo padati nešto nakon ponoći, u BiH nema poteškoća niti problema na putevima.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema riječima dispečera Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zbog loših vremenskih uslova, jedino je otkazan jutarnji let iz Zagreba, koji sinoć nije ni sletio na aerodrom u Sarajevu, dok se ostali letovi sa ovog aerodroma odvijaju prema redu letenja.

Prema riječima meteorologa Ismire Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda  u toku današnjeg dana u BiH se očekuje postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Upravo se čita:  U ovom bh. gradu srednjoškolci će dobiti 500 KM!

„Što se tiče sutrašnjeg dana, u Bosni će uglavnom biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s tim da ponegdje u centralnim područjima može pasti i malo snijega, ali neće biti značajnijih padavina te će biti i osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane“, kazala je ona u izjavi za agenciju Anadolija.

Ahmović je dodala da će u utorak u BiH biti umjereno oblačno vrijeme i prohladno, tokom dana nešto toplije, dok će u srijedu biti pretežno oblačno uglavnom sa kišom, s tim da poslije podne i krajem dana, uslijed pada temperature, u višim planinskim dijelovima će biti susnježice i snijega.

Upravo se čita:  Federalna inspekcija zabranila uvoz napitka Prime Ice Pop Hydration

Zbog snijega, koji danas pada u većem dijelu BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na dionicama u zapadnom i jugozapadnom dijelu BiH snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetara.

Upravo se čita:  Ni jedan počinilac nije otkriven: Ko uništava ćirilicu na saobraćajnim znakovima u FBiH

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a BIHAMK apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila na putevima u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 15 minuta.

Zbog nevremena u Hrvatskoj, zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici Ličko Petrovo Selo – Karlovac, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(ANADOLIJA)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo