Utorak, 11 svibnja, 2021

Snijeg u Hrvatskoj i Sloveniji!

Nemojte propustiti

U Hrvatskoj je stigla velika promjena vremena uz osjetno niže temperature.

Na Zavižanu je izmjerena temperatura od 0 stupnjeva, a počeo je padati i snijeg. Kako se vidi sa snimke web kamera, snijeg je počeo padati na Zavižanu, a mogao bi početi padati i na Učkoj.

Zabijelila se i Slovenija. Snimke web kamere pokazuju da je snijeg pao i na Kredarici.

Prema prognozama, u Bosni i Hercegovini će u četvrtak prevladavati oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Temperature zraka jutros u 08:00 sati su imale sljedeće vrijednosti (°C): Bihać, Drvar, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 10; Bugojno i Livno 11; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 12; Zenica 13; Mostar, Stolac i Zvornik 14; Trebinje 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 10hPa je ispod normale i raste.

Snijeg u BiH

U područjima iznad 1.500 metara mogući su susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u jutarnjim satima i prijepodne, kad je lokalno moguća i grmljavina.

Europski meteorološki servis “Meteoalarm” za danas je aktivirao žuti meteoalarm za Bosnu i Hercegovinu. Poslijepodne se očekuju padaline, uglavnom će prestajati u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje padaline će slabiti. Očekivana količina padavina, u većem dijelu BiH, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 l/m.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasio se Muharem Bazdulj: Na druženju sa Handkeom i Kusturicom mi zamjeraju oni čije su kafansko društvo pravi kriminalci…

Književnik i kolumnista Muharem Bazdulj, prvi put nakon što je snimljen dok se u Višegradu uz muziku opušta sa...

Možda vas zanima i ovo